Încă o probă

„Da matale pe cine votezi? Pe Vasilache! Eu merg cu Marioara…”

…Aşadar, se spune că în alegerile locale poporul votează mai curând persoana decât partidul. Chestie probabil avută în vedere şi de acei aleşi din judeţ (primari şi consilieri) care, spre final de mandat, şi-au schimbat echipele, spre a candida cu putere pentru următorul. Căci socoteala lor va fi fost aceasta: şansele (actuale şi, eventual, viitoare) cresc dacă ai un anume „spate”. O mână spală pe alta, iar în teatrul politic cu umbre şi păpuşi, de la caz la caz, umbrele se suprapun, se interpun, păpuşile sunt trase de sfori, dar şi păpuşarii contează în faţa publicului după numărul păpuşilor şi numele lor: Vasilache, Marioara… Devine un aspect cu totul secundar că traseiştilor, din pricina asta, li s-au emis ordine de luare a mandatelor vechi, au fost demişi cu doar câteva zile înainte de concursul pentru speratele noi mandate. În ce-i priveşte, e ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic pe scenă. Că în sală, în bazinul lor electoral, vestea asta nici nu mai ajunge, iar dacă ajunge, tot aia. Fiindcă omul de pe uliţă pe cine votează? Pe Vasilache (sau pe Marioara). De-al cui este? Păi să vezi, de-al Popeştilor din deal, suntem un pic şi rude, după nişte veri din celălalt sat. Acum patru ani mi-a curăţat şanţul de la poartă, iar tocmai săptămâna trecută mi-a aşternut prund pe drum. Ş.a.m.d.

În fine, peste o săptămână, nou prilej să se probeze unde şi de ce se alege persoana şi unde şi de ce se alege familia politică (nouă ori veche). Pe urmă, să se vadă cine sunt traşii pe sfoară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: