Dan Ioan Cuşnir atrage atenţia asupra manipulării prin sondaje de opinie falsificate

> Potrivit lui, cifrele aruncate în mediul sucevean ignoră cu desăvârşire ierarhia partidelor politice, punând pe locuri eligibile candidaţi proveniţi de la partide fără bază electorală

Candidatul PSD la funcţia de primar al Sucevei, Dan Ioan Cuşnir, a transmis, ieri, un comunicat de presă în care atenţionează asupra modului în care se încearcă manipularea sucevenilor prin prezentarea de sondaje de opinie falsificate.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

În ultima perioadă, în mediul sucevean au circulat mai multe aşa-zise sondaje de opinie referitoare la alegerile din 27 septembrie. Cifrele vehiculate n-au nicio bază ştiinţifică pentru simplul motiv că nu a fost făcut, în realitate, niciun sondaj. De altfel, nicio casă de sondare n-a fost invocată vreodată. Ele sunt şi contradictorii: într-un „sondaj”, candidatul Sinescu se află pe locul al doilea în ceea ce priveşte intenţia de vot, în alt „sondaj”, se află pe acelaşi loc candidatul Băişanu. Cifrele aruncate în mediul sucevean ignoră cu desăvârşire ierarhia partidelor politice, punând pe locuri eligibile candidaţi proveniţi de la partide fără bază electorală. Există totuşi şi un element comun: Ion Lungu se află mereu pe primul loc.

Nu e greu să ne dăm seama că aceste aşa-zise sondaje au o singură sursă: Ion Lungu; şi un singur scop: de a manipula electoratul sucevean. Ion Lungu ştie din cercetările sociologice realizate ştiinţific, pe care le ascunde în sertar, că singurul său concurent este candidatul PSD, Dan Ioan Cuşnir. Acest lucru este cât se poate de firesc, având în vedere că PSD este un partid puternic, mult mai bine situat în sondaje decât Pro România, PMP, USR sau PPUSL. În plus, campania mea este deschisă şi intensă, adresată tuturor sucevenilor. Distribuind aceste fake-uri, Ion Lungu vrea să ducă în eroare electoratul, prezentându-mă ca pe un candidat lipsit de şanse.

Nu e prima dată când Ion Lungu face asta. La fiecare scrutin, el îşi alege contracandidaţi de paie, cărora le distribuie rolul de învinşi. Deunăzi, unul dintre ei a fost pus să mă hărţuiască. De ce?, dacă mă aflu, conform „sondajelor”, undeva în capătul listei? Sucevenii cunosc deja manevrele prin care Lungu sabotează democraţia şi competiţia electorală. Sondajul de opinie este una dintre ele.

Ştiu, Ion Lungu se teme de mine. Are şi de ce, pentru că de 8 ani sunt singurul care m-am luptat cu el. De 8 ani demasc lucrurile făcute prea târziu, prea puţin şi de cele mai multe ori greşit.

Sondajele realizate ştiinţific nu mint, iar în aceste sondaje el coboară pe tobogan cu o viteză îngrijorătoare. Aşa-zisele lui sondaje nu sunt de fapt fake-uri, ci iluziile disperării.

Da fapt aceste alegeri într-un singur tur de scrutin au doar 2 candidaţi la funcţia de primar: Dan Ioan Cuşnir şi Ion Lungu. Îi rog pe toţi cei peste 70% dintre Suceveni care doresc schimbare să dea utilitate votului lor, să conştientizeze faptul că orice vot dat altui contracandidat în afară de Dan Ioan Cuşnir este de fapt un vot dat lui Ion Lungu.

Împreună vom produce schimbarea de mentalitate în administraţia Sucevei. Împreună vom reconstrui Suceava, un oraş de succes. Împreună, pentru că întotdeauna NOI este mai puternic şi mai important decât eu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: