26 suceveni cu Covid-19 au fost internaţi în spital

 > Numărul sucevenilor vindecaţi a ajuns la 4.880

Prefectura Suceava a informat că, joi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 4.880 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în cele 24 de ore anterioare comunicării, au fost internate 26 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 44 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 602 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 187 pacienţi erau diagnosticaţi cu Covid-19, 104 erau în zona tampon, iar 311 pacienţi aveau alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 187 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 108 prezentau forme medii ale bolii, 67 forme uşoare, iar 12, cu forme grave, erau internaţi în secţia ATI, unul fiind ventilat mecanic.

În acest condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea ieri de 288 de paturi libere, dintre care 25 pentru pacienţi Covid-19, 176 în sectorul non-Covid şi 87 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 3 paturi pentru pacienţi non-Covid şi 22 de ventilatoare, dintre care 7 pentru pacienţi Covid-19.

În Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 84 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 7 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: