Record naţional de demiteri în judeţul Suceava

> 14 primari şi 69 de consilieri locali suceveni au rămas fără funcţie pentru că s-au înscris în alte partide > Prefectul de Suceava anunţă că în perioada imediat următoare vor fi emise şi alte ordine în acest sens

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunţat, ieri, că în ultimele 10 zile a emis ordine de încetare a mandatelor pentru 14 primari şi 69 de consilieri locali care s-au înscris în alte partide şi a subliniat că în perioada următoare vor urma şi alte astfel de ordine.

Prefectura Suceava respinge astfel informaţiile din spaţiul public potrivit cărora nu a emis astfel de ordine de încetare a mandatelor aleşilor locali care au părăsit partidul pe listele căruia au candidat în 2016.

„Ca o primă chestiune prealabilă, menţionăm că activitatea procedurală emiterii ordinelor de prefect prin care se constată încetarea de drept a mandatului primarului sau consilierului local trebuie să fie circumscrisă respectării stricte a prevederilor legale specifice şi a termenelor procedurale, reglementate de către O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare. Situaţiile vehiculate în spaţiul public vizează o serie de aleşi locali din judeţul Suceava, primari şi consilieri locali, care sunt candidaţi în prezent pe listele altor partide decât cele pe listele cărora au fost aleşi” arată Prefectura Suceava.

Mai mult, se explică că procedura de emitere a actelor administrative de autoritate prin care se constată încetarea de drept a mandatului primarului este reglementată de prevederile imperative ale art. 160 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, care sunt clare şi lipsite de echivoc.

„În toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului, care are la bază un referat semnat de secretarul general al unităţii administrativ-teritoriale, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului. Subliniem că referatul secretarului general al unităţii administrativ-teritoriale se transmite prefectului în termen de 10 zile de la data intervenirii situaţiei de încetare de drept a mandatului primarului şi trebuie să fie însoţit de toate înscrisurile justificative cerute de textul de lege citat” se arată în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: