Un bărbat din Vicovu de Jos este cercetat într-un caz de contrabandă cu ţigări

> Poliţiştii i-au luat urma în februarie 2019 când, căutând să scape, suspectul a comis un accident rutier

> În autoturismul său se aflau aproape 8.500 de pachete de ţigări

 Lucrătorii din cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale al Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au reţinut un bărbat în vârstă de 34 ani, din comuna Vicovu de Jos, suspect de comiterea unei infracţiuni de contrabandă cu ţigări în februarie 2019.

În prezent, bărbatul se află în arest şi urmează să fie prezentat în faţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea dispunerii faţă de acesta a unei măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări privind „contrabanda”, iar în funcţie de rezultatul cercetărilor se va dispune extinderea cercetărilor şi cu privire la „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „distrugere din culpă”.

În dimineaţa zilei de 20 februarie 2019, poliţiştii au obţinut o informaţie cu privire la faptul că, din zona comunei Brodina, sunt transportate către oraşul Vicovu de Sus ţigări de contrabandă cu două autoturisme marca Audi, unul de culoare neagră cu numere de Bulgaria şi altul de culoare albastră, cu numere româneşti.

Ulterior, poliţiştii au observat, pe strada Daciei din Vicovu de Sus, urme vizibile şi proaspete de pneuri care duceau înspre direcţia zonei „Bivolăria” a oraşului Vicovu de Sus, traseu folosit de persoane implicate în contrabandă. Unul dintre echipajele de poliţie a pornit în urmărirea autoturismelor, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

Astfel, pe strada Ştefan cel Mare din zona Bivolărie, echipajul a identificat maşina suspectă, care era implicată într-un accident rutier.

La scurt timp s-a stabilit că autoturismul suspect de contrabandă cu ţigări a lovit un alt autoturism, care era parcat pe marginea părţii carosabile.

După impact, autoturismul suspect a ricoşat într-un stâlp de electricitate, după care într-un gard al unui imobil. Conducătorul autoturismului a fugit de la locul faptei, abandonând autoturismul fără să îl asigure, cu cheile în contact.

În interiorul autoturismului au fost găsite 8440 pachete cu ţigări de contrabandă, fără banderole fiscale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: