Prima tranşă de vaccin antigripal, însumând peste 10.000 de doze, a fost repartizată judeţului

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, ne-a declarat ieri că în depozitul instituţiei au ajuns deja primele doze de vaccin pentru campania anuală de vaccinare antigripală, în sezonul rece 2020-2021. Ea a spus că prima tranşă de vaccin antigripal, ce însumează 10.080 de doze, a fost repartizată de Ministerul Sănătăţii instituţiei sucevene.

Băncilă a precizat că dozele de vaccin ar urma să fie repartizate în prima etapă unităţilor sanitare şi cabinetelor medicilor de familie, în vederea începerii imunizării.

Purtătorul de cuvânt la DSP Suceava a mai spus că pentru sezonul rece 2020-2021 instituţia a solicitat Ministerului Sănătăţii 90.426 de doze de vaccin, din care 4.221 doze pentru imunizarea personalului medical, alte 35477 sunt pentru vaccinarea împotriva gripei a bolnavilor cronici, 3790 pentru imunizarea copiilor, 787 pentru gravide, 2788 pentru rezidenţii din instituţiile de ocrotire socială din judeţ şi 43363 de doze pentru vaccinarea antigripală a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat ieri debutul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din acest sezon rece.

Totodată, MS a mai anunţat că restul dozelor de vaccin antigripal ar urma să fie distribuite la jumătatea lunii octombrie şi în luna noiembrie, pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populaţiei la risc.

„În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC” se arată în comunicatul MS.

„Având în vedere situaţia epidemiologică, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire sa achiziţioneze vaccinul în vederea imunizării” transmite MS, care a solicitat unităţilor farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin antigripal. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: