Jandarmii au intervenit, la Slobozia Sucevei, pentru îndepărtarea unui urs

Jandarmii suceveni au intervenit, luni, în zona comunei Grăniceşti, pentru a îndepărta un urs, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean.

Potrivit sursei citate, intervenţia a fost necesară după ce doi localnici au semnalat, la orele 7.06 şi, respectiv, 22.15, prezenţa animalului în zona balastierei din satul Slobozia Sucevei, comuna Grăniceşti.

La faţa locului s-au deplasat patrule de jandarmi, însă nu a fost nevoie de intervenţia acestora, deoarece ursul părăsise zona.

În acest context, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava recomandă cetăţenilor luarea următoarelor măsuri pentru a preveni incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase:

> evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în zonele în care a fost semnalată prezenţa frecventă a urşilor;

> deplasarea pe trasee turistice în grupuri mai mari;

> să aibă grijă unde depozitează resturile menajere;

> să nu hrănească animalele sălbatice, să nu se apropie de acestea pentru a le filma sau fotografia, să nu arunce cu pietre sau alte obiecte, să îşi păstreze calmul şi să nu fugă;

> să anunţe prin intermediul numărului unic 112 prezenţa urşilor în zonele locuite şi să solicite sprijin în astfel de situaţii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: