Pentru că nu a dispus încetarea mandatelor primarilor care au trecut de la PSD la PNL

Plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele prefectului Alexandru Moldovan

PSD Suceava a anunţat, ieri, că a depus plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele prefectului judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, pentru că aceasta nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile cu privire la demiterea aleşilor locali care au trecut la alt partid politic înainte de alegerile locale.

„Amintim că în contextul alegerilor locale din data de 27.09.2020, primarii localităţilor Frumosu, Moara, Ulma, Frasin, Stulpicani, Ostra, Stroieşti, Păltinoasa şi Valea Moldovei, care deţineau funcţiile de primar obţinute pentru mandatul 2016 – 2020 pe listele de candidaţi ale PSD Suceava, au ales să se înscrie în rândul formaţiunii politice PNL Suceava şi să candideze pe listele acestui partid pentru funcţiile de primar” arată PSD Suceava într-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că legea prevede că, în astfel de cazuri, atunci când aleşii trec la alt partid decât cel pe listele căruia au fost votaţi, acestora le încetează mandatul de drept înainte de termen, prin ordin al prefectului.

Prefectul a ignorat sesizările formulate de PSD Suceava

„În ciuda sesizărilor făcute în mod repetat de PSD Suceava cu privire la existenţa acestor situaţii şi a demersurilor legale făcute pentru a fi rezolvate, actualul prefect a preferat să le ignore, interpretând şi aplicând legea după bunul plac. Interesant este că atunci când discutăm despre trecerea primarilor de la PSD la PNL, prefectul Alexandru Moldovan nu aplică legea, dovedind mai degrabă că este servitorul supus al dlui Gheorghe Flutur, nicidecum garantul legii în teritoriu. În schimb, atunci când vine vorba despre «execuţia» primarilor PSD sau ai altor formaţiuni politice, acesta nu ezită să-şi amintească de atribuţiile sale legale, o dovadă a duplicităţii sale fiind ordinul de încetare a mandatului înainte de termen pe care l-a dat fostului primar al oraşului Vicovul de Sus, dl Gheorghe Schipor. Dacă acesta ar fi fost de la PNL sau ar fi trecut la PNL, sigur ar fi fost şi la ora actuală în funcţie” se mai arată în comunicatul PSD Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: