Rădăuţi

Percheziţii la doi comercianţi bănuiţi de contrabandă

> O persoană a fost reţinută > Poliţiştii au confiscat bani, ţigări şi haine contrafăcute în valoare de peste 220.000 de lei

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava au pus în executare patru mandate de percheziţie emise în două dosare penale pentru contrabandă.

Potrivit IPJ Suceava, toate percheziţiile s-au desfăşurat sâmbătă, la Rădăuţi. Astfel, în urma acţiunilor întreprinse, au fost confiscate mii de pachete cu ţigări, haine contrafăcute şi sume de bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată, iar o persoană a ajuns în arest.

Prima percheziţie a avut loc la domiciliul un rădăuţean de 66 ani. Acolo, poliţiştii au găsit 10.750 pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară, în valoare estimativă de 134.375 lei, precum şi suma de 26.850 lei care nu a putut fi justificată. Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere procedurală.

O altă percheziţie a avut loc la domiciliul unei localnice de 37 de ani. Aici, au fost găsite 965 pachete cu ţigări, în valoare estimativă de 12.062 lei, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Ulterior, au fost efectuate percheziţii şi în Bazarul „Voinţa” din municipiul Rădăuţi, la spaţiile comerciale utilizate de cele două persoane. Astfel, au fost identificate 286 produse reprezentând articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare estimativă de 45.700 lei. Bunurile sus-menţionate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul IPJ Suceava – SICE – Biroul Investigaţii Complexe, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate, mai menţionează IPJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: