Numeroşi suceveni şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie

>În prima jumătate a anului, în nefericitele evenimente au decedat 33 de persoane, cu 10 mai multe faţă de primul semestru din 2019 >Între cauze se evidenţiază neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor şi abaterile săvârşite de biciclişti

În intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2020, în judeţ s-au produs 103 accidente grave, cu 9 mai puţine faţă de perioada omoloagă din 2019, se arată într-o informare a Autorităţii Teritoriale de Ordine de Publică de pe lângă Consiliul Judeţean Suceava. Conform sursei citate, dacă numărul persoanelor rănite grav a fost de 83, scăzând cu 20, din păcate în accidente de circulaţie au decedat 33 de persoane, cu 10 mai multe faţă de primul semestru al anului 2019. În ceea ce priveşte accidentele uşoare, în cele dintâi 6 luni din 2020 au fost înregistrate 225 de asemenea evenimente. La acest capitol a fost consemnată o diminuare de 102 accidente uşoare, numărul victimelor fiind de 296, cu o reducere de 106 persoane afectate.

Una dintre cauzele accidentelor rutiere grave este neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, cu 18 accidente în primul semestrul al anului, evenimente soldate cu 4 decese, 16 persoane rănite grav şi 11 persoane rănite uşor. O altă cauză este traversarea neregulamentară a pietonilor, cu 15 accidente, 6 persoane decedate şi 9 persoane rănite grav. Abaterile săvârşite de biciclişti au stat la originea a 18 accidente soldate cu un deces şi 17 persoane rănite grav.

În primele 6 luni ale anului 2020, poliţiştii rutieri şi poliţiştii de la ordine publică din mediul urban şi din mediul rural au constatat 622 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, aplicând şi 19.752 de contravenţii.

Potrivit raportului Autorităţii Teritoriale de Ordine de Publică, agenţii specializaţi au reţinut 2.406 de premise de conducere auto şi au retras 622 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost ridicate 227 de perechi de plăcuţe cu numere de înmatriculare, imobilizate fiind şi 39 de autovehicule.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: