După soluţionarea contestaţiilor

Încă 23 de candidaţi suceveni au promovat bacalaureatul

 > Astfel, rata de promovare a crescut la 38,24

 Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a anunţat că, în judeţ, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020, după soluţionarea contestaţiilor, este de 38,24%.

Comparativ cu rata de promovare generată de rezultatele iniţiale (36%), se constată o majorare de 2,24%.

392 de candidaţi (cu 23 mai mulţi faţă de prima afişare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune.

Au fost depuse 243 de contestaţii, astfel: biologie – 43, chimie – două, fizică – 3, geografie – 15, informatică – una, istorie – 22, limba română – 47, logică, argumentare şi comunicare – 17, matematică – 91 şi sociologie – două. În cazul a 227 de lucrări, notele au fost modificate (prin creştere – 114 sau micşorare – 113).

Reamintim că media minimă de promovare a examenului este 6 (şase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

 La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: