80% dintre instituţiile de învăţământ au stabilit scenariile pentru deschiderea anului şcolar

Şedinţa extraordinară de lucru a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, convocată, vineri de prefectul Alexandru Moldovan, a evaluat intermediar modul în care sunt respectate prevederile imperative ale Ordinului Comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii nr. 5487/1494 din 31.08.2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 804/ 1.09.2020, prin care au fost stabilite măsurile şi mijloacele pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, în contextul începerii noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică.

În cadrul şedinţei s-a discutat exclusiv despre evaluarea intermediară a contextului epidemiologic din judeţ, cu accent pus pe particularităţile epidemiologice din ultimele 14 zile ale fiecărei unităţi administrativ-teritoriale în parte, evaluare care va determina, implicit, adoptarea scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ din arealul teritorial al acestora.

„Din analiza preliminară prezentată de dl inspector şcolar general Grigore Bocanci a rezultat că, în urma demersurilor întreprinse şi a măsurilor adoptate până la această dată, 80% dintre instituţiile de învăţământ din judeţul Suceava au stabilit scenariile de funcţionare în funcţie de situaţia epidemiologică şi de resursele umane şi logistice de care dispune fiecare unitate de învăţământ în parte” se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

DSP Suceava urmează să transmită luni IŞJ şi CJSU situaţia epidemiologică actualizată la nivelul fiecărei localităţi din judeţ, astfel încât să poată fi verificată concordanţa scenariilor propuse de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ cu criteriile epidemiologice clar stabilite în ghidul privind măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Pe 10 septembrie, videoconferinţă cu directorii de şcoli şi ceilalţi factori implicaţi

„Având în vedere că până cel târziu la data de 10.09.2020 toate unităţile de învăţământ trebuie să decidă asupra unuia dintre scenariile de organizare şi funcţionare a cursurilor, pe data de 8.09.2020, la ora 10, urmează a fi organizată o videoconferinţă la care vor participa toţi directorii unităţilor/instituţiilor de învăţământ din judeţul Suceava, reprezentanţi ai IŞJ, Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava, DSP şi ISU” mai arată Prefectura Suceava.

Sursa citată subliniază că pe tot parcursul acestei săptămâni vor continua vizitele de monitorizare şi de consiliere în cadrul unităţilor de învăţământ, pentru a fi creat cadrul necesar care să permită reluarea, în condiţii de maximă siguranţă, a activităţilor didactice în toate unităţile de învăţământ din reţeaua şcolară a judeţului, începând cu data de 14 septembrie 2020.

„Instituţia Prefectului – judeţul Suceava reaminteşte că, pentru abordarea integrată şi oferirea unui răspuns rapid părinţilor, elevilor sau cadrelor didactice cu privire la reluarea activităţilor didactice, linia VREAU RĂSPUNS (telefon cu tarif normal, apelabil din orice rețea: 0755.140275, email vreauraspuns@prefecturasuceava.ro) este linie de suport pentru linia dedicată din cadrul CJCCI, începând cu data de 1.09.2020, de luni până vineri, în intervalul orar 8-16” se mai arată în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: