Gazele naturale vor ajunge în noile cartiere ale Sucevei

>„Vom face (…) tot ce este necesar, în aşa fel încât să putem obţine finanţări europene” a subliniat primarul Ion Lungu, în cauză fiind cartierele Europa, Lanişte şi Aleea Dumbrăvii

Primăria Municipiului Suceava va depune proiecte pentru extinderea şi introducerea reţelelor de alimentare cu gaze naturale a locuinţelor din noile cartiere ale reşedinţei de judeţ. Potrivit lui Ion Lungu, şeful executivului local, la nivel naţional finanţarea disponibilă este de 235 de milioane de euro, sesiunea de depunere fiind deschisă în intervalul 17 august-17 noiembrie 2020. În cauză este o „măsură care se derulează prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene”, respectiv cea privind „Dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuire a gazelor naturale în vederea creşterii nivelului de flexibilitate, siguranţă, eficienţă, precum şi de integrare a activităţilor de transport, distribuţie şi consum final”.

„Avem în vedere aducţiuni de gaze naturale în cartierele noi. Mă refer, în primul rând, la cartierul Europa de pe Dealul Tătăraşi, dar şi la alte cartiere, precum Lanişte şi o parte din Aleea Dumbrăvii, acolo unde nu avem gaz metan. Vom face documentaţia tehnică, studiile de fezabilitate şi tot ce este necesar, în concordanţă cu ghidul solicitantului, în aşa fel încât să putem obţine finanţări europene pentru gazul metan” a subliniat Ion Lungu. Reamintim că pe 9 mai 2012, de Ziua Europei, în prejma alegerilor locale, municipalitatea repartiza 142 de loturi de casă pe Dealul Tătăraşi. La acel moment, primarul Ion Lungu, candida pentru al treilea mandat, declara că denumirea cartierului „se vrea a fi o recunoaştere a finanţărilor europene accesate de la Uniunea Europeană”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: