Săptămâna viitoare

Noua unitate de terapie intensivă a Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Suceava ar putea să devină funcţională

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat, marţi, urgentarea lucrărilor pentru punerea în funcţiune a noii unităţi de terapie intensivă de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Flutur a menţionat că de la sfârşitul lunii iulie Consiliul Judeţean Suceava a alocat fondurile necesare pentru achiziţionarea unei construcţii modulare şi a unei rampe metalice prin care se realizează racordarea la Pavilionul Secţiei de boli infecţioase a unităţii mobile de terapie intensivă primită ca donaţie în urma campaniei umanitare demarate de Crucea Roşie şi de omul de afaceri Ştefan Mandachi.

„Echipamentele pentru care s-au alocat fonduri au fost achiziţionate şi se execută lucrările de racordare a unităţii mobile. Până în momentul de faţă, unitatea mobilă a fost poziţionată în locaţia stabilită şi s-au făcut racordurile la reţelele de apă, canalizare şi energie electrică. Am solicitat urgentarea lucrărilor, pentru ca săptămâna viitoare această secţie de terapie intensivă de la Secţia de Boli Infecţioase să devină funcţională” a spus Flutur.

El a menţionat că intenţia este ca spitalul vechi să preia tot ce înseamnă pacienţi Covid, iar spitalul nou să funcţioneze integral la capacitate maximă, aşa cum era înainte de pandemia de coronavirus

„În total, noua unitate de terapie intensivă ar urma să aibă în jur de 20 de paturi pentru tratarea bolnavilor de Covid. Unitatea mobilă de terapie intensivă are o capacitate de 12 paturi şi este echipată cu 12 ventilatoare, 12 monitoare de funcţii vitale, 72 de injectomate şi dispune de un generator propriu, de rezervă de apă şi de grupuri sanitare. În noile spaţii create prin racordarea acestei unităţi mobile la clădirea secţiei de boli infecţioase s-ar putea amenaja alte opt paturi pentru terapie intensivă” a menţionat Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: