Un nou val de cazuri de violenţă în judeţ

> Cele mai multe se produc între rude, iar cauzele principale sunt abuzul de alcool şi banii

În cursul zilei de duminică, 30 august, la nivelul judeţului Suceava au fost înregistrate mai multe cazuri de violenţă atât între rude, cât şi între persoane care nu se cunosc. Cert rămâne faptul că în toate cele cinci cazuri consemnate au fost întocmite dosare penale.

Trei dintre cele cinci cazuri au avut loc în familii. Cel mai mult a avut de suferit o suceveancă (41 ani) bătută de soţul său (50 ani). În seara de duminică ea s-a prezentat la UPU Suceava cu răni în zona feţei. În urma examinării, femeia a fost diagnosticată cu „TCF fără pierderea cunoştinţei, plagă sprâncenară stângă”. La Poliţie femeia a depus o plângere scrisă prin care solicită atenţionarea soţului. Ea nu a dorit întocmirea unui dosar penal pentru violenţă în familie.

Suceveanca a precizat că, în timp ce se afla în locuinţa de domiciliu, a fost lovită cu palma peste faţă de soţul său, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma loviturii primite, femeia s-a lovit cu capul de un birou. Ea a fost invitată să completeze formularul de evaluare a riscului, cu scopul de a se emite un ordin de protecţie provizoriu împotriva soţului, însă aceasta s-a opus emiterii acestuia.

Conflicte între fraţi

Un alt caz a avut loc tot la Suceava. Un bărbat (51 ani) a sesizat poliţia pentru că a fost lovit din senin de fratele său (48 ani). Ulterior, agresorul a relatat poliţiştilor că l-a lovit pe fratele său cu pumnul în faţă din cauză că i-ar fi dispărut o sumă de bani din locuinţă. S-a întocmit formularul de evaluare a riscului, cu scopul de a emite un ordin de protecţie provizoriu, însă bărbatul s-a opus vehement emiterii acestuia. El a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Atât în acest caz, cât şi în cel de mai sus au fost întocmite dosare penale pentru „violenţă în familie”.

Un dosar pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni a fost întocmit şi în cazul a doi fraţi din Rădăuţi. Unul dintre ei (28 ani) a fost îmbrâncit „în glumă” de celălalt (30 ani). În urma acestui gest însă, fratele mai mic a căzut, lovindu-se la umărul drept. Astfel, a ajuns la spital.

Tot duminică a mai fost înregistrat un caz de violenţă, de data acesta între persoane care nu se cunosc. Agresiunea s-a produs tot la Suceava, pe terasa unui bar de pe str. Nicolae Iorga.

Un sucevean (31 ani) a fost lovit din motive necunoscute de un alt localnic (55 ani) cu pumnul în zona urechii stângi. Bărbatul a depus plângere scrisă privind infracţiunea de „lovirea şi alte violenţe”.

Scandal de la o datorie

Încă un caz de violenţă a avut loc la Preuteşti. Astfel, un bărbat (39 ani) a fost ameninţat, iar soţia acestuia lovită de un tânăr (22 ani) din comuna Fântânele. Conflictul a început după ce bărbatul de 39 de ani a încercat să recupereze o sumă de bani datorată de tânărul în cauză. Între cei doi s-a iscat un scandal, fapt pentru care tânărul a încercat să îl lovească pe celălalt bărbat, ameninţându-l totodată şi creând-i o stare de temere. Atunci a intervenit şi soţia bărbatului agresat, motiv pentru care a fost lovită în zona toracelui.

Femeia nu a solicitat o ambulanţă la faţa locului, deoarece leziunile provocate au fost minore. Cu ocazia cercetărilor a declarat că îşi rezervă dreptul de a formula plângere penală prealabilă. De asemenea, s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „ameninţare” şi „lovirea sau alte violenţe”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: