De pe 1 septembrie

Spitalul Judeţean introduce testarea cu plată pentru depistarea SARS-CoV-2

>Pe fondul începerii anului şcolar şi evoluţiei epidemiologice, Prefectura a cerut Consiliului Judeţean să urgenteze procedura de aprobare a tarifelor

>Pentru testul rapid, cu eliberarea rezultatului în două ore, taxa va fi de 400 de lei, iar pentru cel obţinut în 48-72 de ore se va achita 250 de lei

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava introduce testarea cu plată pentru depistarea la cerere a SARS-CoV-2, în acest sens solicitând aprobarea tarifelor de rigoare. Unitatea spitalicească s-a adresat Consiliului Judeţean încă de pe 13 august, un proiect de hotărâre fiind pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi a deliberativului. Solicitarea survine numărului mare de cereri pentru efectuarea de teste Real Time PCR venite atât din partea persoanelor care pleacă în concedii, cât şi din cea a unor instituţii publice, la întoarcerea la muncă a angajaţilor. Proiectul a fost afişat pe pagina web a Consiliului Judeţean în vederea dezbaterii publice care urma să se desfăşoare până pe 22 septembrie. Însă Instituţia Prefectului, prin adresa din 28 august, a cerut legislativului judeţean să treacă la aprobarea proiectului în regim de urgenţă. Solicitarea este motivată de evoluţia situaţiei epidemiologice din judeţul Suceava, dar mai ales de începerea noului an şcolar pe 14 septembrie şi prin dispoziţiile imperative ale OUG nr. 141 din 2020 referitoare la instituirea unor măsuri de bună funcţionare a sistemului de învăţământ.

Astfel, potrivit propunerilor făcute de către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava, pentru testarea şi eliberarea rezultatelor în maxim 48-72 de ore, doritorii va trebuie să achite 250 de lei de test. De asemenea, în cazul testului rapid RT PCR cu eliberare rezultatelor în două ore, taxa va fi de 400 de lei, ca urmarea preţului ridicat al reactivului.

„Având în vedere că pentru un test PCR de depistare a virusului Covid-19 efectuat în Laboratorul Covid din unitatea noastră costul este de aproximativ 230 de lei, la care se adaugă şi unele cheltuieli neprevăzute, propunem spre aprobare un tarif de 250 de lei pe test, cu eliberarea rezultatelor în maxim 48-72 de ore” se arată în adresa Spitalului Judeţean.

Conform acesteia, până pe 30 iunie 2020, la 14.714 de teste efectuate, totalul cheltuielilor făcute pentru testările Covid-19 s-au ridicat la 3,35 de milioane de lei.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, testarea cu plată se va face începând de pe 1 septembrie 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: