Numărul sucevenilor vindecaţi de Covid-19 se apropie de 4.400

> În spitalele din Suceava şi Rădăuţi erau internaţi ieri 224 de pacienţi Covid-19, dintre care 12 cu forme grave ale bolii

Prefectura Suceava a anunţat, duminică, potrivit datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică, că în judeţ se înregistrau 4.388 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Sursa citată menţionează că în judeţ, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 10 persoane diagnosticate cu Covid-19, iar în acelaşi interval de timp au fost externate 16 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 540 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 160 pacienţi erau diagnosticaţi cu Covid-19, 97 erau în zona tampon şi 213 aveau alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 160 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 94 pacienţi prezentau forme medii ale bolii, 54 forme uşoare, iar 12, cu forme grave, erau internaţi în secţia ATI, trei fiind ventilaţi mecanic.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea ieri de 349 de paturi libere, dintre care 31 pentru pacienţi Covid-19, 213 în sectorul non-Covid şi 105 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 4 paturi pentru pacienţi non-Covid şi 26 de ventilatoare, din care 7 pentru pacienţi Covid-19.

În Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 64 pacienţi diagnosticaţi cu Covid- 19 şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări, precizează sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: