Suceava

Candidaţii în alegeri trebuie să îndepărteze toate bannerele şi panourile cu mesaje electorale

> În campanie se pot folosi doar cele 32 de panouri amplasate în municipiu > Primăria va fi vigilentă şi se vor aplica sancţiuni acolo unde nu se va respecta legislaţia, transmite viceprimarul Lucian Harşovschi

Bannerele sau afişajele de pe panourile publicitare cu mesaje electorale urma să fie îndepărtate până joi la ora 23.59, pentru că de astăzi începe campania electorală şi este permis doar afişajul electoral în locurile stabilite.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că au fost stabilite cele 32 de locaţii pentru afişele electorale.

„Din această seară (de joi – n.n.) toate partidele trebuie să-şi înlăture toate materialele de publicitate electorală (bannere, panouri outdoor sau de afişaj) din oraş, întrucât se vor folosi doar locurile speciale de afişaj, nu stâlpi, pereţi, staţii de autobuz etc.” a precizat Harşovschi.

El a adăugat că îşi doreşte ca toţi competitorii, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă, să dea dovadă că sunt cunoscători ai principiilor morale şi să înţeleagă că lupta electorală trebuie să rămână la acest statut şi să nu cadă în altă extremă.

„Primăria va fi vigilentă din acest punct de vedere şi vă asigur că atât colegii de la poliţia locală, cât şi cei din cadrul serviciului de ecologizare vor fi prompţi şi vor aplica sancţiuni acolo unde nu se va respecta legislaţia” a avertizat viceprimarul.

Afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise se sancţionează cu o amendă de la 600 lei la 1000 lei, conform Legii nr.115 din 19 mai 2015.

Degradarea sau murdărirea în orice fel a clădirilor publice, inclusiv prin expunerea de afişe, anunţuri sau prin scrierea diferitelor inscripţii se sancţionează cu o amendă cuprinsă între 400-800 lei (pentru persoane fizice) şi 500-1000 lei (pentru persoane juridice). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: