Ion Lungu retrage proiectul modernizării Parcului Mărăşeşti

> Totodată, el lansează în dezbatere proiectul arhitectului Doru Olaş: Este un proiect de anvergură, grandios, care poate schimba faţa Sucevei

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că va retrage proiectul de modernizare a Parcului Mărăşeşti de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Suceava de astăzi, urmând ca după alegerile locale să se discute posibilitatea finanţării unui proiect complex în zona Catedralei, pe care l-a prezentat arhitectul sucevean Doru Olaş.

El a spus că pe ordinea de zi a şedinţei CL Suceava de azi este un proiect de reabilitare a Parcului Mărăşeşti, în valoare de circa 500.000 de euro.

Primarul a menţionat că arhitectul Olaş i-a prezentat proiectul de modernizare a întregii zone aferente Catedralei „Naşterea Domnului” şi i-a solicitat să-l prezinte şi Consiliului Local.

„Este un proiect de anvergură, un proiect destul de grandios” a spus Ion Lungu.

El a menţionat că proiectul arhitectului Olaş, care vizează o zonă largă în jurul Catedralei, incluzând şi Parcul Mărăşeşti, se ridică la circa 50 de milioane de euro, iar cel al Primăriei, doar de modernizare a Parcului Mărăşeşti, este de 500.000 de euro.

„Eu îl apreciez pe domnul Olaş şi de aceea l-am şi făcut cetăţean de onoare, a proiectat Catedrala, am lucrat cu el” a spus Lungu.

Primarul a adăugat că proiectul propus de arhitectul Doru Olaş ar putea fi finanţat cu fonduri europene, mai ales că finanţarea europeană viitoare va fi mai mare decât până acum. Potrivit lui, problema majoră este că sunt incluse în proiect şi terenuri private, iar fondurile europene se alocă doar pe proiecte care vizează terenuri ale administraţiei locale.

Ion Lungu a mai spus că s-a ferit până acum să acceseze fonduri europene pentru zone în care terenurile sunt private, pentru că procedura de expropriere poate fi contestată în instanţă, poate încurca şi poate duce la pierderea întregului proiect.

„E un proiect grandios, care poate schimba la faţă Suceava, poate fi realizat, nu e imposibil de realizat, dar nu e foarte simplu” a mai spus Lungu.

El a precizat că proiectul de modernizare a Parcului Mărăşeşti va fi retras de pe ordinea de zi a şedinţei CL Suceava de joi, urmând ca după alegeri să fie găsită „varianta cea mai bună”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: