Un cuplu de turişti a rătăcit o zi întreagă într-o pădure din zona Broşteni

 > Cei doi nu au respectat indicaţiile echipei de căutare şi au rămas fără semnal telefonic, fiind găsiţi abia după 5 ore

Un cuplu din Braşov s-a rătăcit duminică într-o pădure din zona Broşteni, pentru căutarea lor fiind mobilizaţi jandarmi şi salvamontişti însoţiţi de câinele de căutare-salvare.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, un bărbat (62 ani) din Braşov a sesizat prin 112 despre faptul că el şi soţia sa s-au rătăcit în zona împădurită Neagra Broşteni. Apelul a fost făcut duminică, la ora 17.20.

Din relatările bărbatului a reieşit că ei au plecat în pădure să culeagă afine şi s-au rătăcit încă în dimineaţa zilei.

Din cauză că nu cunoşteau zona şi în lipsa detaliilor pentru orientare, cei doi soţi au decis să solicite sprijinul autorităţilor.

Astfel, pentru căutarea celor două persoane au acţionat o echipă de jandarmi din cadrul Postului Montan Vatra Dornei, precum şi un salvamontist însoţit de câinele de căutare-salvare.

Sursa precizează că, potrivit localizării prin GPS, a reieşit că persoanele s-ar fi aflat în zona Plaiul Popii. Căutarea a fost îngreunată de lipsa semnalului telefonic, de lăsarea întunericului şi, totodată, de faptul că cei doi soţi au ales să nu respecte indicaţiile de a rămâne în zona în care au fost localizaţi.

Prin urmare, cele două persoane au fost găsite în zona împădurită din apropierea satului Glodu abia în jurul orei 22.

Deşi erau epuizaţi fizic, cei doi nu au solicitat îngrijiri medicale, fiind conduşi de echipa de căutare aproximativ 12 km spre locul în care se afla parcat autoturismul lor, ne-a mai informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: