Lucrările de protejare a zonei de agrement de pe malul Sucevei ajung la 12 milioane de lei

>Exista pericolul ca, în cazul unor viituri puternice, să fie afectate obiectivele de investiţii

Lucrări de protejare la eroziune a malului drept al râului Suceava, în zona investiţiei numite „Revitalizare spaţiu urban în municipiul Suceava”, ar urma să fie efectuate în perioada următoare. În acest sens, documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ar urma să fie supuşi aprobării plenului deliberativului municipal sucevean în şedinţa ordinară din această săptămână.

Conform proiectului de hotărâre, valoarea totală a investiţiei este estimată la 11,82 de milioane de lei, soluţia tehnică adoptată fiind cea a utilizării „pal-planşelor”, considerată una mai fezabilă, raportat la varianta gabioanelor cu saci din geotextil. „Având în vedere localizarea proiectului, mai exact în albia majoră a râului Suceava, exista pericolul ca, în cazul unor viituri puternice, respectiv al creşterii debitului râului Suceava, să fie afectate obiectivele de investiţii din cadrul proiectului. În vederea asigurării protecţiei, cât şi a siguranţei în exploatare a podului rutier peste râul Suceava, este necesară realizarea unor lucrări de protejare a malului drept al râului Suceava, în zona de 1,6 km în care este realizată investiţia” se subliniază în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre, semnat de primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi.

Reamintim că municipiul Suceava s-a asociat cu Administraţia Bazinală de Apă „Siret” în vederea implementării proiectului „Revitalizare spaţiu public urban”, respectiv al celui de înfiinţare a unei zone de agrement pe malul râului Suceava. Amenajările vizează o suprafaţă de 15,5 hectare de teren de pe malul drept al râului Suceava, pe o lungime de un kilometru, în amonte şi aval de podul care leagă centrul Sucevei de cartierul Burdujeni. O parte din suprafaţa vizată este în albia majoră, potenţial inundabilă, durata efectivă a lucrărilor fiind de 22 de luni.

Licitaţia pentru amenajarea zonei de agrement de pe malul râului Suceava a fost câştigată de asocierea de firme General Construct şi Art Peisaj Suceava, pentru 16,24 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: