Suceava

Fântână arteziană cu jeturi spumante iluminate electronic şi cascadă de apă

>Parcul de lângă Catedrală va intra în modernizare, valoarea investiţiei, care se va desfășura pe durata a 15 luni, fiind de 2,5 milioane de lei

Parcul din apropierea Catedralei ortodoxe „Naşterea Domnului” va intra într-un proces de modernizare, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici urmând a fi aprobaţi în şedinţa ordinară din această lună a Consiliului Local Suceava. Iniţiatorii proiectului de hotărâre sunt primarul Ion Lungu şi viceprimarul Marian Andronache. Potrivit acestora, modernizarea va include refacerea aleilor şi pavimentului, construirea unui nou sistem de fântâni arteziene, reamenajarea spaţiului verde, reabilitarea sistemului de iluminat, înlocuirea mobilierului urban uzat şi montarea sistemului de supravegherea video.

„Acest parc (…), fiind foarte vechi, prezintă degradări majore ale pavajului, ale mobilierului, instalaţiilor de iluminat şi spaţiului verde, fântâna arteziană fiind uzată fizic, dar mai ales moral. (…) Prin această investiţie, se va îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite cetăţenilor, în special în domeniul asigurării spaţiilor de agrement, petrecerea timpului în aer liber şi recreere” se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre, în care se subliniază că zona va deveni „o oază de relaxare”.

Conform proiectului de hotărâre, valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 2,5 milioane de lei, aceasta urmând a fi materializată pe durata a 15 luni. Fântâna arteziană va avea zece jeturi de tip arcadă, iluminate electronic, zece jeturi spumante orientate vertical, controlate printr-un convertizor de frecvenţă, oglindă şi cascadă de apă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: