Conducta de gaz metan spre Vatra Dornei a depăşit „chinurile facerii”

> În aproximativ o lună de zile, s-au săpat 3 km de şanţuri din cei 26 km pe care urmează să îi aibă conducta > Preşedintele CJ este încrezător că investiţia se va finaliza mai repede decât se prevede în contract

 Peste 3 kilometri din cei 26 kilometri ai conductei magistrale de gaz metan spre Vatra Dornei au fost deja realizaţi, a anunţat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, arătându-se încrezător că firma va finaliza lucrarea înaintea termenului prevăzut în contract.

Gheorghe Flutur a spus că firma sapă şanţuri de 1,5 m adâncime pentru instalarea conductei de gaz metan, fiind vorba de investiţia de 26 km de conductă magistrală de gaz natural, finanţată cu 16 milioane de lei de Guvernul României prin Transgaz.

„Termenul de execuţie este semestrul al doilea al anului viitor, până la Vatra Dornei. Mă bucură ritmul de execuţie, pentru că într-o lună şi puţin au deja peste 3 km de conductă îngropată în zonă forestieră” a spus Flutur.

El a arătat că „au fost chinurile facerii” pentru acest proiect.

O investiţie care este aşteptată de mulţi dorneni

„Mulţi au promis. În primul meu mandat de preşedinte de CJ s-a finanţat de la Frasin spre Câmpulung Moldovenesc şi Pojorâta. Nu s-a mai făcut nimic o bună perioadă de timp, iar anul acesta, în luna martie, Guvernul nostru a dat două hotărâri pentru a debloca acest traseu. Este o investiţie aşteptată de mult de dorneni” a declarat Flutur.

El a explicat că această conductă va continua în zona Dornelor şi spre Maramureş şi se va închide un inel ca să nu mai fie probleme de presiune.

Şeful administraţiei judeţene a mai spus că va fi finanţată cu fonduri europene şi distribuţia gazului metan în localităţi şi că, în următorul mandat, ţinta lui este dublarea populaţiei judeţului Suceava racordată la gaz metan. În acest context, el a menţionat că 37 de localităţi au deja documentaţia necesară pentru realizarea distribuţiei locale.

Potrivit lui Flutur, gazul natural ajuns în locuinţele populaţiei va duce la stoparea defrişărilor de pădure şi limitarea tăierilor, pentru că locuitorii vor avea alternativă pentru încălzire.

„Gazul natural va fi o atracţie şi pentru firme care vor putea să investească în zonă” a spus Flutur. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: