Protest în industria ospitalităţii din judeţul Suceava

> După ce cifra de afaceri le-a scăzut cu două treimi, reprezentanţii HoReCa nu înţeleg de ce e permisă călătoria a zeci de oameni cu autobuzul, dar într-o sală de conferinţe n-au voie mai mult de 20 de persoane

Reprezentanţi din industria ospitalităţii din judeţul Suceava s-au alăturat, miercuri după-amiază, protestului naţional faţă de măsurile adoptate de Guvern care afectează puternic această industrie.

Printre angajaţii care au protestat au fost şi cei de la Mandachi Hotel&Spa din Suceava.

Marian Popescu, general manager al Mandachi Hotel&Spa, a declarat că a fost vorba despre un protest paşnic, de un semnal pe care cei din industrie vor să îl tragă pentru că autorităţile nu au decizii coerente, care să aibă o logică.

„Este o problemă pentru că atunci când două informaţii se bat cap în cap legate de o lege, legate de o decizie care vine de la Guvern, face ca anumiţi hotelieri să fie supuşi greşelii. Dacă nu este de înţeles, există marjă de interpretare” a spus Marian Popescu.

El a subliniat că în momentul de faţă cei din industria ospitalităţii nu fac altceva decât să susţină absolut toate deciziile guvernului şi toate regulile.

„Nimeni nu pune la îndoială existenţa acestui virus. Nimeni nu pune la îndoială faptul că există bolnavi. Dar toată lumea pune la îndoială decizia de a pune 20 de persoane într-o sală de conferinţă, în loc să te gândeşti că într-un singur autobuz sunt cu mult mai mult de 40 de persoane care stau îngrămădite” a spus managerul.

El a ţinut să precizeze că nu spune nimeni că nu trebuie să se respecte regulile, dar că aceste reguli trebuie supuse logicii.

Vrem logică şi coerenţă

„Protestăm şi pentru că Guvernul este supus suspiciunii că îi convine mai mult să susţină regulile acestea care se bat cap în cap, pentru că la buget apar nişte amenzi” a mai spus Marian Popescu. El a adăugat că singura grijă este ca Guvernul să nu încerce să susţină un regulament pe care ştie că oamenii nu-l respectă, în ideea de a acumula mai mulţi bani la buget, pentru că aşa ceva este catastrofal pentru orice comunitate.

„Respectăm absolut toate demersurile pentru respectarea acestor reguli. Vrem logică şi coerenţă” a precizat Popescu.

El a arătat că în prezent nu există afacere din industria HoReCa care se poate lăuda cu o cifră de afaceri mai mare de 25%.

„Dacă decizia este de a diminua cifra de afaceri, o înţeleg perfect dacă salvează vieţi. Dar când îmi laşi un avion întreg sau un autobuz cu 55 de persoane să mănânce, să consume produse, fără să aibă posibilitatea să respecte o distanţă, noi nu mai înţelegem şi începem să greşim, iar în acest timp luăm amenzi” a mai spus Marian Popescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: