Municipiul Câmpulung Moldovenesc va primi 135 de milioane de euro pentru şoseaua de centură

> Prin realizarea acestui proiect se va scoate traficul greu din localitate

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, la Câmpulung Moldovenesc, că joi urma să meargă la Ministerul Transporturilor, pentru că se pregăteşte ordonanţa privind cedarea gestionării centurilor ocolitoare către autorităţile locale.

„Câmpulung Moldovenesc va primi 135 de milioane de euro pentru centura ocolitoare care începe de la Podul Bucătarului” a spus Flutur, care a arătat că traseul şoselei de centură va fi prin zona pârtiei de schi şi apoi spre Pojorâta şi va ieşi la Vărărie, aproape de munţii Adam şi Eva.

„Este un proiect cu finanţare foarte mare, care va scoate traficul greu din oraş” a precizat Flutur.

El a arătat că acum autorităţile locale şi judeţene trebuie să fie curajoase şi să vadă în perspectivă proiecte mari. „Proiecte mari înseamnă centura ocolitoare, înseamnă apă-canal pentru toată populaţia” a exemplificat Flutur.

El a subliniat că ceea ce propune acum nu are legătură cu alegerile locale, pentru că s-a preocupat permanent atât de sprijinirea municipiului Câmpulung Moldovenesc, dar şi a altor localităţi.

Flutur a recunoscut că este nemulţumit că Apele Române este o societate „prea zgârcită” şi nu a făcut regularizarea pâraielor din zonă, care fac probleme atunci când plouă torenţial. El a mai solicitat E.ON să găsească soluţii de finanţare, pentru că s-au înmulţit consumatorii, „iar la capăt de linie pâlpâie becul”.

Gheorghe Flutur a mai anunţat că CJ Suceava pregăteşte asfaltarea drumului de la Codrul Secular Slătioara la Câmpulung Moldovenesc, drum abandonat de 30 de ani, precizând că a fost deja reabilitat podul şi că mai sunt 7 km de drum judeţean care vor fi modernizaţi anul viitor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: