De anul viitor

Accesul pe platoul Rarău se va face din trei direcţii

> Gheorghe Flutur le-a cerut constructorilor să grăbească ritmul lucrărilor pentru modernizarea drumului prin Izvorul Alb: „Vrem să organizăm evenimente de amploare pe Rarău”

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a inspectat, miercuri, lucrările de modernizare a drumului judeţean din Masivul Rarău din zona Izvorul Alb, exprimându-şi nemulţumirea faţă de ritmul lucrărilor.

El a spus că drumul este modernizat pe o lungime de 7,7 km, iar CJ Suceava a alocat 5,1 milioane de euro pentru aceste lucrări.

„Unul dintre marile obiective ale CJ Suceava este legătura între platoul Rarău cu municipiul Câmpulung Moldovenesc, pentru a pune în valoare pârtia de schi şi Masivul Rarău” a explicat Flutur.

El a menţionat că, din acest punct de vedere, a fost asigurată finanţarea încă de anul trecut, că s-a pregătit patul drumului, iar acum se lucrează la zidurile de sprijin.

„Am venit să le cer constructorilor să tureze motoarele. Vreau mai mult!” a spus Gheorghe Flutur.

El a precizat că firma de construcţii s-a angajat că va turna primul strat de binder până la Schit în această toamnă, dar consideră că ritmul lucrărilor este necorespunzător.

„Sunt nemulţumit şi vreau să-şi aducă mai mulţi muncitori aici. Zona este foarte circulată, sunt turişti, iar anul viitor vreau să finalizăm acest drum, pentru că pregătim a treia cale pentru platoul Masivului Rarău”, a spus Flutur.

El a menţionat că Primăria Câmpulung Moldovenesc a asfaltat drumul din oraş şi până la baza pârtiei de schi, iar anul viitor va trebui ca Masivul Rarău să fie pus în valoare din trei părţi, de pe Valea Bistriţei (de la Chiril), de la Pojorâta şi din zona Izvorul Alb.

„Vrem să organizăm evenimente multe pe muntele Rarău. Va trebui să ne gândim la mai multe locuri de parcare. Pregătim evenimente pentru tineri, un mare festival internaţional «Stelele Rarăului», care să fie un «Untold al muntelui», cu zeci de mii de tineri, cu locuri de campare şi corturi, ca să asiste trei săptămâni la concerte pe muntele Rarău” a spus Flutur.

El a explicat că a venit în zonă pentru că doreşte ca această cale de acces să fie finalizată cât mai repede, iar constructorii să tureze motoarele, întrucât li s-a asigurat finanţarea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: