Colocviu la a XIV-a ediţie la Mănăstirea Putna

„Acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga – Har şi Vocaţie în cultura română, maica Benedicta – 100”

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ieri a început, la Mănăstirea Putna, cea de-a XIV-a ediţie a colocviului „Academician Zoe Dumitrescu-Buşulenga – Har şi Vocaţie în cultura română, Maica Benedicta – 100”.

Din partea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a participat Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcopul-Vicar al arhiepiscopiei.

 Colocviul se desfăşoară pe parcursul a două zile şi reuneşte numeroase personalităţi din lumea universitară, literară, religioasă şi artistică.

 La 20 august 2020, când s-au împlinit 100 de ani de la naşterea ilustrului profesor şi om de cultură Zoe Dumitrescu-Buşulenga, evenimentul a debutat cu o slujbă de pomenire, oficiată de PS Părinte Damaschin Dorneanul şi un sobor de preoţi şi diaconi, în altarul de vară al mănăstirii.

 A urmat un moment de evocare la mormântul Maicii Benedicta, aflat – după dorinţa ei testamentară – în cimitirul Mănăstirii Putna, lângă mormântul duhovnicului său, Proinstareţul Iachint Unciuleac.

 Parcursul sărbătoririi a continuat la Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”.

Cei prezenţi au asistat la vernisarea expoziţiei „Academician Zoe Dumitrescu-Buşulenga, respectând normele de protecţie impuse.

 A urmat vizitarea sălii „Academician Zoe Dumitrescu-Buşulenga” din incinta centrului, unde se află expuse piese de mobilier, biblioteca şi numeroase obiecte care au aparţinut Maicii Benedicta.

 Lansarea de carte şi cea a nr. 13 a Caietelor de la Putna, precum şi dezbateri, comentarii şi intervenţii online au completat agenda primei zile a colocviului putnean. (Mănăstirea Putna)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: