Din obişnuinţă

Din… obişnuinţă, românii (ca toţi ceilalţi) se nutresc, asta e limpede. Mai zilele trecute însă, o casă de sondaje din cele mai de nişă a anunţat rezultatele unei recente cercetări (efectuate pentru cine ştie ce client neprecizat) potrivit cărora, la vreme de molimă, obişnuinţele multor alogeni (spre 30%), mai ales tineri şi foarte tineri, s-au modificat, în sensul că astfel ar fi (re)descoperit maşina de gătit din propria bucătărie, totodată magazinul alimentar, piaţa agroalimentară. Ba chiar, ajunşi aici, unii dintre ei, cuprinşi de un patriotism ce ar putea deveni epidemic, au ales pentru burţile lor legume şi fructe româneşti (sau etichetate astfel…) numai şi numai pentru a sprijini fermierii autohtoni. Toate astea, (şi) în lipsa restaurantelor unde, se înţelege, s-ar fi alimentat şi ar fi socializat anterior…

…Pentru ziua de ieri, „în toată ţara”, a fost anunţat un protest al celor din domeniul HoReCa, vizând, printre altele, redeschiderea grabnică a restaurantelor. Deoarece, de la bucătari la chelneri, slujbaşii acestora erau obişnuiţi să muncească în branşă, iar acum destui sunt pe liber. Patronatul lor zice că redeschiderea teraselor de la 1 iunie nu a provocat o creştere a numărului persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, astfel că redeschiderea restaurantelor – cu impunerea regulilor necesare – n-ar implica un risc. Odată ce, la o pildă, mallurile funcţionează, e dezlegare pentru manifestări publice, cu distanţă şi măşti, odată ce curând şi şcolile se vor redeschide (cumva…), s-ar părea că reprezentanţii HoReCa au dreptate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI