În jumătate de an

Proasta gospodărire a apelor fost amendată cu aproape 800.000 de lei

 >În urma controalelor, inspectorii SGA au formulat un denunţ penal şi au dat şi 24 de avertismente

 Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava a desfăşurat, în primul semestru al anului, 189 de controale la utilizatorii de apă, la lucrările construite pe apă, cât şi în legătură cu apele. Verificările – dintre care 32 planificate şi 157 neplanificate – s-au concentrat, conform atribuţiilor structurii, pe modul de funcţionare a obiectivelor

urmărite, precum şi pe încadrarea intervenţiilor în cauză în prevederile avizelor şi autorizaţiilor de gospodărire apelor.

Conform directorului executiv Bogdan Gabriel Piticari, în primele 6 luni ale anului, ca urmare a activităţilor de constatare a contravenţiilor şi aplicare a sancţiunilor, inspectorii SGA au dat 16 amenzi, totalizând 787.599 de lei. Acestea au fost acompaniate de 24 de avertismente şi de un denunţ penal.

În cel dintâi semestru al anului, lucrătorii SGA au întocmit 769 de procese-verbale şi trei note de constatare şi evaluare a pagubelor produse de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, asigurând centrul operativ pentru situaţii de urgenţă şi avertizând primăriile asupra depăşirii cotelor de apărare şi a manevrelor de tranzitare a viiturilor.

Printre altele, Sistemul de Gospodărire a Apelor are ca obiective protecţia, conservarea şi restaurarea resurselor de apă, asigurarea exploatării în siguranţă a lucrărilor din administrare, în vederea evitării întreruperii serviciilor specifice, prevenirii calamităţilor cauzate de fenomenele meteorologice periculoase, dar şi a accidentelor la lucrările hidrotehnice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: