La Galeriile de Artă „Ion Irimescu” din Suceava

Oana Chilariu Moruz, prima expoziţie personală

„Este un artist care promite” a declarat preşedintele Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici, Camelia Rusu Sadovei, la vernisajul – petrecut, datorită numeroasei asistenţe, într-un cadru neconvenţional, pe spaţiul verde din faţa galeriei – primei expoziţii personale a artistei Oana Chilariu Moruz. Expusă la Galeria de Artă „Ion Irimescu” din Suceava şi anunţată publicului printr-un afiş conceput de fiica artistei, Sofia, expoziţia, cu lucrările adunate sub titlul „Dincolo de noi”, reuneşte lucrări realizate în timp, „în şcoală şi după şcoală”, de Oana Chilariu Moruz, „un artist provenit din familie de artişti”, lucrări ce se vor afla pe simezele galeriei sucevene până pe 29 august.

Vorbind despre lucrările sale – grafică, ilustraţii de carte şi pictură în ulei – Oana Chilariu Moruz a ţinut să povestească şi despre împrejurările în care grafica sa a apărut într-o carte scrisă pentru a-l ajuta pe Sebastian Crăciun, care avea nevoie de o sumă mare de bani pentru o operaţie importantă, cât şi despre colaborarea cu poetul Sorin Poclitaru, din Gura Humorului, care, de asemenea, i-a întins o mână de ajutor lui Sebastian, o altă colaborare fiind cea cu prof. Octavian Nestor.

Cele trei tablouri în ulei cu balerine, din expoziţie, au povestea lor, care ţine de o pasiune nefinalizată a artistei pentru dans şi balet, existenţa lor fiind legată de o dragă lucrare a tatălui său, regretatul Tiberiu Moruz. „Mi-aş dori ca acest spectacol al artei şi al creaţiei să continue prin ceea ce fac eu, prin arta mea şi prin balerinele mele” a spus, cu ochi înlăcrimaţi, Oana Chilariu Moruz.

S-au adresat asistenţei Mihai Sultana Vicol, Doina Cernica (care a apreciat „forţa suavităţii” din lucrările artistei), stavrofora doctor Gabriela Platon, stareţa Mănăstirii Voroneţ, Elena-Brînduşa Steiciuc, Corneliu Pîrîu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: