Sucevenii pot împrumuta statul la dobânzi avantajoase

 > Rata dobânzii este de 3,5% la un an, 4% la 2 ani, 4,25% al 3 ani, şi 4,75% la 5 ani

 Sucevenii pot subscrie, de la începutul acestei săptămâni, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului „Tezaur”. Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP), informează că titlurile au scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani, iar perioada de subscriere se va încheia pe 31 august 2020.

„Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile” arată responsabilul AJFP. Astfel, rata dobânzii este de 3,5% la un an, 4% la 2 ani, 4,25% al 3 ani, şi 4,75% la 5 ani, fără plafon individual de subscriere. Titlurile de stat pot fi cumpărate de la unităţile Trezoreriei statului până la 31 august, de la unităţile CN Poşta Română până la 28 august, în mediul urban, şi până la 27 august, în mediul rural. Pot cumpăra titluri persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, investitorii având posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere. Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de un leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului „Tezaur” sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: