Titularizarea în judeţul Suceava

Rata de promovare este de 56% după soluţionarea contestaţiilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat că, în urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, rata de promovare (note peste 7) a crescut la 56%, cu 2,9% faţă de cea iniţială, care a fost de 53,1%.

Sursa citată precizează că în judeţ s-au înregistrat 133 de contestaţii, iar, în cazul a 130 de contestaţii (97,74%), notele au fost modificate astfel: pentru 86 de lucrări contestate, notele iniţiale au fost mărite, în timp ce pentru 44 de lucrări, notele iniţiale au fost micşorate.

Astfel, după soluţionarea contestaţiilor, în judeţ 13 cadre didactice au fost notate cu 10 la proba scrisă a concursului, 429 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99, iar 249 de candidaţi au obţinut note între 5 şi 6,99, ceilalţi obţinând note sub 5 (cinci).

ISJ Suceava mai informează că procentul notelor peste 5 obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă este de 87,57.

Pentru absolvenţii din promoţia curentă, totalul notelor peste 7 a crescut cu 2,2% după rezolvarea contestaţiilor, iar 58,2% (56% – rata iniţială) dintre candidaţi au obţinut note peste 7.

Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 789 de lucrări, întrucât 42 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 3 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar lucrările a 7 candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice în anul şcolar 2020-2021, a precizat ISJ Suceava.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minim nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minim nota 5.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau online, organizate de către inspectoratele şcolare, până la14 august. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI