Potrivit Sandei-Maria Ardeleanu, proiectul facultăţii de medicină de la Suceava s-a copt

Prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu a declarat, marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că, deşi atunci când s-a lansat, în urmă cu mulţi ani, proiectul facultăţii de medicină de la Suceava, era sceptică, pentru că Spitalul Judeţean nu oferea condiţii pentru a deveni spital universitar, acum consideră că proiectul „s-a copt” şi că este chiar de actualitate.

Ea a spus că în perioada următoare se va vedea care sunt paşii de parcurs pentru o facultate de medicină.

„Această luptă cu boala pe care Suceava a dus-o, din păcate, în condiţii cu totul şi cu totul speciale, ne-a dezvăluit tuturor anumite aspecte care ţin şi de relaţiile dintre noi, care ţin şi de relaţiile dintre universităţi şi care ţin şi de relaţiile dintre judeţe în interiorul unei mult visate regiuni şi trebuie să ne încăpăţânăm văzând succesul specializărilor cu profil medical de la USV” a declarat Ardeleanu.

Ea a subliniat că aceste specializări cu profil medical au toate locurile ocupate din prima sesiune de admitere şi a adăugat că acum, la Suceava, se apropie momentul coacerii ideii unei facultăţi de medicină.

„Sunt realistă. În momentul când s-a lansat această idee acum 20-25 de ani, eram sceptică. Ştim cum arăta spitalul atunci. Nu exista o bază de aplicaţie pentru o eventuală facultate de medicină. Atunci, poate că am lansat prematur acest proiect, poate că am vorbit prea mult despre acest proiect, i-am speriat pe cei din jurul nostru şi de aici a apărut o serie de neînţelegeri” a arătat Sanda-Maria Ardeleanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: