Gheorghe Flutur a vizitat şantierul blocului de locuinţe pentru medici din Suceava

> Preşedintele CJ a arătat că în apropiere se vor construi un spital de copii şi unul de boli infecţioase

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizionat, miercuri, lucrările blocului de locuinţe pentru medici, unde vor fi amenajate 30 de apartamente cu două şi trei camere.

El a spus că această construcţie este finanţată de ANL, iar CJ Suceava a suportat cheltuielile pentru utilităţi, parcări, locul de joacă pentru copii.

„Vor fi apartamente moderne, într-un bloc foarte aproape de spital” a precizat Flutur.

El a menţionat că termenul de finalizare este septembrie 2021.

„Ne interesează foarte mult acest bloc de locuinţe ca să aducem la Suceava medici, familii de medici” a arătat preşedintele CJ Suceava, care consideră că, astfel, Spitalul Judeţean va deveni mai atractiv.

El a spus că în apropiere se va construi viitorul spital de copii, investiţie a CNI, cu peste 400 de paturi, unde va fi inclusă şi maternitatea; spitalul va avea unitate proprie ATI.

Tot în zonă va fi construit spitalul de boli infecţioase.

„E o decizie nouă pe care noi am luat-o. Am depus documentaţia pentru un spital cu 90-95 de paturi cu ATI propriu, cu 10 paturi pentru copii” a spus Flutur.

Investiţia pentru spitalul de copii este de circa 80 de milioane de euro, iar cea de la spitalul de boli infecţioase, de 35 de milioane de euro.

Dacă Suceava avea un spital de boli infecţioase, secţiile SJU poate nu se infectau cu SARS-CoV-2

„Ne ţinem de aceste lucrări. Sperăm în revenirea la normalitate a Spitalului Judeţean, iar când spun «normalitate» sper în scăderea infectărilor cu Covid, ca să eliberăm spitalul nou, pentru a se putea face operaţii pentru pacienţii non-Covid, iar acel spital de boli infecţioase să ne aducă o siguranţă în plus. Trebuie să spun răspicat: dacă la Suceava era un spital de boli infecţioase şi se tratau bolnavii de Covid separat, poate nu se ajungea ca în spitalul nou să fie atâtea secţii infectate cu noul coronavirus” a spus Flutur. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: