În starea de urgenţă

867 de angajaţi ai Spitalului Judeţean au luat peste 14.000 de zile de concediu medical pentru afecţiuni Covid

>Aceştia au fost internaţi, trataţi la domiciliu, s-au autoizolat ori au intrat în carantină, valoarea totală a concediilor medicale fiind de 6,84 de milioane de lei

În perioada în care a fost instituită starea de urgenţă, un număr important de personal angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava s-a aflat în incapacitate de muncă.

Aşa evidenţiază un raport al Camerei de Conturi Suceava, potrivit căruia personalul în cauză a cumulat 29.196 de zile de incapacitate de muncă, dintre care 19.849 de zile lucrătoare. Conform sursei citate, valoarea concediilor medicale la care respectivii angajaţi au avut dreptul, s-a ridicat la aproximativ 6,84 de milioane de lei, dintre care 3,80 de milioane de lei suportate din fondurile unităţii spitaliceşti, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de sănătate. Cel mai mare număr de zile de incapacitate de muncă a fost adunat în luna aprilie, respectiv 16.118, cu o valoare a concediilor medicale de 3,77 de milioane de lei. În luna mai au fost înregistrate cele mai puţine zile de incapacitate de muncă, adică 5.423, cu drepturi de concedii medicale însumând 1,14 milioane de lei.

Din totalul persoanelor aflate în incapacitate de muncă, 867 de angajaţi au prezentat certificate medicale pentru 14.037 de zile calendaristice, dintre care 9.947 de zile lucrătoare, având afecţiuni cu codul „07 COVID” (codurile de diagnostic „994 –persoane susceptibile de a fi contaminate cu boli transmisibile”; „511 – pneumonii cu microorganisme neprecizate”, „64 – alte boli cu virus, neclasate la alte locuri”, reprezentând afecţiuni în legătură cu infecţia cu noul coronavirus SARS-CoV-2). „Persoanele aflate în această situaţie au fost internate, au efectuat tratament la domiciliu, au fost autoizolaţi – contacte ai persoanelor infectate ori s-au aflat în carantină” se subliniază în raportul Camerei de Conturi Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: