Teoretica distanţare & mascare

În ultima vreme, nu doar în judeţ, s-a întâmplat să gravitez în preajma unor evenimente care, potrivit constrângerilor legale cu sens concret impuse, s-au desfăşurat în ţarcuri, cu mascare şi distanţare OK. Şi-am observat că, de regulă (inclusiv datorită faptului că organizatorii chiar au intenţia şi se străduiesc să aplice regulile, ba chiar să inventeze şi altele, „ca să fie bine”) în îngrădituri intră şi urmăresc, chiar cu o anume pedanterie, spectatorii cei mai implicaţi (uneori, ei sunt şi plătitori de bilete!), iar dincolo de ele, cu mască sau fără mască, o clipă îmbulzindu-se să facă doar poze, se grămădesc ăilalţi care…

…Dacă la început de epidemie/ pandemie pedanţii (de toate genurile) şi fashionistele (mai ales) au stârnit modă din purtarea de anume mască (bunăoară, bască mov, mască mov; dresuri vernil, mască de verde april), după aia s-au molipsit şi alţii, de voie, de nevoie, încercând (natural!) să impună masca pentru bărbie (şi nu doar pentru tinerii bărboşi în trend ori trăgătorii de bărbi prelungi, ca cele ale „patriarhilor” aflaţi în campanie), masca pentru gură fără nas (pentru cei care vor să se evidenţieze că nu şi-au pierdut mirosul) ori masca la îndemână (ori chiar purtată pe cot) pentru organele de control (aici o am, acum mi-o pun!).

…Mai la urmă rămân cei care încă aşteaptă măştile gratuite de la stat. Între timp, să fie deja juma’ de an, fiecare dintre aceştia s-a dotat cumva cu măcar una, devenită ponosită, rufoasă. Ca să iasă şi ei în lume.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: