Primarul Ion Lungu se pronunţă pentru îngheţarea pe termen lung a angajărilor în sistemul bugetar

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat recent, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că Primăria Suceava acţionează pe două direcţii pentru digitalizarea activităţii, atât pe un proiect cu finanţare europeană, dar şi într-un proiect-pilot al Agenţiei Naţionale de Digitalizare.

El a arătat că astfel se realizează digitalizarea activităţii, dar recunoaşte că nu va fi exclus factorul uman.

Edilul-şef a arătat că Primăria Suceava are personal suficient şi chiar consideră că trebuie îngheţate angajările.

„Angajările în sectorul bugetar trebuie îngheţate pe termen lung. Sunt oameni suficienţi” a spus Lungu.

Primarul s-a arătat nemulţumit că unii angajaţi mai fac note interne între direcţiile din primărie şi că nu se duc să rezolve problema, încercând să o paseze altora.

„Una-două, notă internă. El s-a descărcat de gestiune, a trimis hârtia şi, la revedere, nu-l interesează” a spus Lungu.

Totodată, el spune că, în mare parte, oamenii din Primărie îşi văd de treabă, muncesc, sunt profesionişti. Lungu a recunoscut că mai sunt unii angajaţi, „pe care îi ştie foarte bine”, care nu dau randament, dar a menţionat că e foarte greu să-i dea afară pentru că procedura e complicată şi că dacă, după toate acestea, respectivul este concediat, e posibil să fie repus pe post prin decizie a instanţei.

 Primarul a mai subliniat că nu a angajat niciun membru PNL la Primărie în afară de, poate, consilieri personali.

„Nu am făcut angajări pe criterii politice. Nu politizez primăria şi nu am făcut-o niciodată în 16 ani” a declarat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: