Cătălin Nechifor declară:

Când celor din PSD le pleacă primari pe capete la PNL, nu cred că vor să vadă şi câţi parlamentari au mai rămas

Vicepreşedintele naţional al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a apreciat, ieri, că după ce în urmă cu jumătate de an parlamentarii PSD au votat „cu sârguinţă” actualul Guvern PNL, în condiţiile în care parlamentarii liberali erau în carantină, acum liderul PSD ameninţă cu moţiunea de cenzură, deşi nu are niciun interes să o depună, pentru că ştie că nu va obţine voturile necesare.

Nechifor susţine că, în cancelariile politice de la Bucureşti, se caută idei de campanie, se orchestrează atacuri la contracandidaţi, se încearcă „să se schimbe pe ici pe colo şi anume, în punctele esenţiale”.

El crede că, acum, I.L. Caragiale n-ar fi avut nicio şansă de afirmare literară, când viaţa bate filmul şi comportamentul celor care conduc PSD e strict legat de interesul lor personal, de a fi aleşi în structurile lor de conducere şi nu are nici în clin, nici în mânecă cu pandemia, criza economică, şomajul galopant sau deschiderea anului şcolar.

„Problema majoră a lui Marcel Ciolacu şi a PSD-ului este «armetica» cum ar spune secretarul lor general, Paul Stănescu. Nu cred că sunt chiar atât de interesaţi să se numere acum şi în Parlament, în prag de alegeri locale, taman când le pleacă pe capete primari la liberali. În Suceava sunt vreo 12, după ştiinţa mea” a declarat deputatul Pro România.

El a spus că acum e, într-adevăr, greu pentru cei din PSD să numere acum şi senatorii şi deputaţii, când în 2016 a obţinut 46% din voturi, dar în 2020 va lua maxim 27%.

„Practic, vreo 100 de aleşi nu-şi vor mai regăsi numele în mandatul parlamentar următor şi dau tot exemplul Suceava, unde din 8 parlamentari vor rămâne cu maxim 4, din care unul, locul 2 la deputaţi, e deja arvunit unui alt partid” a menţionat Nechifor.

Potrivit acestuia, la votul pe moţiunea de cenzură, dacă PSD o va depune, e posibil ca în loc de 233 de voturi, să găsească vreo 150, şi restul biluţe din gumă de mestecat sau paracetamol.

„Sau mai bine nu o mai depun şi fac din nou răzgândeala deja proverbială că nu votează starea de urgenţă, dar până la urmă au votat, că nu votează legea carantinei, dar au mai modificat pe ici pe colo şi şi-au dat într-un final votul” a conchis Nechifor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: