Potrivit primarului Ion Lungu

Toţi elevii din municipiul Suceava vor merge fizic la şcoală din 14 septembrie

 > Edilul-şef spune că municipalitatea este pregătită şi pentru celelalte variante

 Primarul Ion Lungu a declarat recent, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că, în actualele condiţii, din 14 septembrie toţi elevii din municipiul Suceava vor merge fizic la şcoală.

„Noi intrăm în scenariul «verde» cu toţi copiii la şcoală. Noi, astăzi, avem 0,39 cazuri la mia de locuitori” a spus primarul.

El a explicat că scenariul „verde” este valabil până la 1 la un caz la mia de locuitori.

„Dacă rămâne aşa, din 14 septembrie, toţi copiii din Suceava vor veni la şcoală” a precizat Lungu.

El a menţionat că va merge la deschiderea de an şcolar din şcoală în şcoală, dar că nu vor mai fi copii în curtea şcolii.

„Cei de peste 5 ani va trebui să poarte mască, se va respecta distanţa fizică şi se va face triaj epidemiologic. Cam în toate ţările din Europa s-a început şcoala şi s-a început cu efective maxime” a spus primarul.

El a menţionat că, dacă se va mări numărul de cazuri şi se va ajunge la între 1-3 cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori se va aplica varianta „galbenă”.

„Şi la varianta «galbenă» suntem pregătiţi. Pregătim învăţământul online, şi prin rotaţie se va merge la şcoală” a arătat Lungu, adăugând că vor merge la şcoală cei din clasa pregătitoare şi cei din clasele I-IV, cu care e mai dificil să se organizeze învăţământ online, urmând să fie obligatorie prezenţa la şcoală şi pentru cei din clasa a V-a, cei de clasa a VIII-a şi clasa a XII-a.

Primarul a arătat că nu e de dorit scenariul „roşu”, cu peste 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, mai ales că este dificil de organizat învăţământ online, întrucât fiecare şcoală are specificul ei şi că unii elevi studiază muzică, alţii sport, alţii învaţă chestiuni practice care trebuie realizate sub coordonarea cadrelor didactice, iar în aceste cazuri se vor lua măsuri speciale de dezinfecţie şi protecţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: