Spitalul Judeţean va face testări Covid-19 la cerere

> Spitalul Judeţean Suceava se pregăteşte să facă testarea Covid-19 şi pentru persoane neinternate

În şedinţa Consiliului Judeţean Suceava de la sfârşitul săptămânii trecute, odată cu aprobarea modificării organigramei Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, au fost aprobate posturile pentru noul Compartiment „Biologie moleculară”, care va funcţiona în cadrul Laboratorului „BK şi biologie moleculară”, înfiinţat printr-o hotărâre a deliberativului judeţean, prin care acest din urmă laborator s-a reorganizat. Structura aprobată include 13 posturi, dintre care 3 de medic, un chimist, un biolog, 7 de asistent şi un post de îngrijitoare.

După ce Consiliul Judeţean Suceava a aprobat alocarea de fonduri pentru achiziţionarea la Spitalul Judeţean a încă unui aparat de testare Real Time PCR cu accelerator, Suceava va avea în curând trei aparate de acest tip, precum şi unul de testare rapidă folosit pentru cazurile urgente, dar pentru testarea personalului medical al unităţii spitaliceşti.

„Cu aceste echipamente, prin Compartimentul «Biologie moleculară», se va asigura creşterea capacităţii de testare, astfel încât ne propunem ca, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Suceava, să putem asigura testare pentru SARS-Cov-2 şi pentru persoane care nu sunt pacienţi în Spitalul Judeţean” a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean. Zilele trecute, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava spunea că, venind în sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava ar trebui să se implice în testarea persoanelor suspecte de infectarea cu noul coronavirus, analizele efectuându-se contracost.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: