Pachetele cu produse alimentare de la UE au ajuns la toate primăriile

> Distribuirea se face până pe 26 august, 90% din pachetele de igienă fiind deja împărţite

În judeţ s-a încheiat operaţiunea de recepţionare a pachetelor cu produse alimentare aferente Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020, a făcut cunoscut Prefectura printr-un comunicat de presă în care se precizează că, prin ordin al prefectului Alexandru Moldovan, distribuirea lor către persoanele beneficiare are loc până pe 26 august a.c.

Pachetele sunt împărţite beneficiarilor venitului minim garantat şi celor ai alocaţiei pentru susţinerea familiei. Un pachet cu produse alimentare conţine 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, două pungi cu paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve din carne de vită, 3 conserve din carne de porc, 5 conserve de pateu din ficat de porc, două cutii de compot din fructe, un borcan cu gem din fructe şi un borcan cu gem dietetic din fructe.

Potrivit Prefecturii, în cazul în care vor exista stocuri rămase după finalizarea distribuirii pentru principalii beneficiari, de pachete finanţate de UE prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene, vor putea beneficia şi persoanele aflate pe listele suplimentare. Este vorba despre „persoanele sau familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor; persoanele dependente şi în alte situaţii asemănătoare, stabilite prin anchetele sociale; cele care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate; persoanele care locuiesc în aşezările informale”. Situaţia temporară de vulnerabilitate va fi justificată de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale.

Până la finele săptămânii trecute, către beneficiarii finali au fost distribuite aproximativ 90% din pachetele de igienă, operaţiunea continuând cu persoanele de pe listele suplimentare până pe 17 august a.c.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: