La rectificarea bugetului judeţean

Ajutor financiar pentru 9 primării aflate în „extremă dificultate”

>În cauză sunt comunele Bălcăuţi, Bilca, Dumbrăveni şi Slatina, care primesc câte 300.000 de lei, Berchişeşti, Dărmăneşti, Horodniceni şi Poiana Stampei iau câte 250.000 de lei, iar Poieni Solca beneficiază de 200.000 de lei

Întrunit în şedinţă extraordinară, Consiliul Judeţean Suceava a procedat, la finele săptămânii trecute, la rectificarea bugetului propriu al judeţului, precum şi a celui al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri. Astfel, veniturile au fost rectificate în plus cu 32,23 de milioane de lei, reprezentând defalcări din taxa pe valoarea adăugată (TVA) alocate suplimentar judeţului Suceava la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020. Încă 24,91 de milioane de lei sunt vărsăminte pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare a bugetului judeţean, însă în condiţiile în care se vor asigura finanţarea „cu prioritate a cheltuielilor secţiunii de funcţionare”.

Pe partea de cheltuieli, deliberativul judeţean a votat suplimentarea cu 7,32 de milioane de lei a sumelor alocate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în vederea finanţării cheltuielilor secţiunii de funcţionare a unităţii. De asemenea, 8 milioane de lei reprezintă suplimentarea transferurilor de capital pentru Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, sumă destinată continuării asfaltării drumului judeţean din Slătioara, „în vederea atingerii unor stadii fizice care să asigure desfăşurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă”.

Din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean, 2,4 milioane de lei au fost orientate către 9 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. În cauză sunt comunele Bălcăuţi, Bilca, Dumbrăveni şi Slatina, care au primit la rectificare câte 300.000 de lei, Berchişeşti, Dărmăneşti, Horodniceni şi Poiana Stampei, câte 250.000 de lei, pentru Poieni Solca fiind disponibilizată suma de 200.000 de lei. Alocările au titlul de ajutor financiar, primăriile în cauză fiind în „situaţie de extremă dificultate”.

Cu diferenţa de 16,91 de milioane de lei, însemnând influenţe asupra veniturilor şi cheltuielilor, a fost diminuat deficitul bugetar propriu al judeţului Suceava pe anul 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: