În comuna Straja

Măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii Covid-19

  > Este obligatorie purtarea măştii de protecţie în piaţa mixtă şi la locul de muncă unde angajaţii lucrează în spaţii închise

> Se vor dezinfecta zilnic spaţiile din zonele aglomerate

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Straja a stabilit mai multe măsuri suplimentare în comună, pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

La solicitarea prefectului, primarul comunei Straja a convocat, miercuri, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, în şedinţă extraordinară, pentru a analiza oportunitatea dispunerii unor măsuri complementare de prevenire a răspândirii Covid-19, având în vedere că la nivelul acestei comune rata de infectări la mia de locuitori este de 3,05.

În urma analizei efectuate, s-au instituit, prin Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă nr. 10/ 5.08.2020, următoarele măsuri de prevenire şi limitare a răspândirii Covid-19 pe raza comunei Straja, cu aplicabilitate din data de 6 august a.c.:

> respectarea de către toate persoanele de pe raza comunei Straja a tuturor măsurilor instituite la nivel naţional/ judeţean pentru prevenirea şi limitarea răspândirii Covid-19, precum şi purtarea măştii de protecţie, igiena mâinilor, distanţarea socială, respectarea regulilor privind participarea la evenimente sau la slujbe religioase;

> obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele în piaţa mixtă organizată în comuna Straja; respectarea măsurii dispuse va fi verificată de salariaţii Primăriei Straja;

> obligativitatea purtării măştii de protecţie la locul de muncă de către toţi angajaţii agenţilor economici ce desfăşoară activitate în spaţii închise, precum şi de către persoanele care vizitează aceste spaţii sau care vizitează cabinetele medicale;

> zilnic se va face dezinfecţia zonelor aglomerate de pe raza comunei (piaţă, magazine, poştă, dispensar, farmacii etc.).

 Conform distribuţiei cazurilor Covid-19 pe unităţi administrativ teritoriale, din cele 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, 36 nu aveau ieri niciun caz de infecţie Covid-19 în evoluţie, 26 aveau câte un caz în evoluţie, 36 aveau sub cinci cazuri în evoluţie, 11 – sub zece cazuri în evoluţie, iar 5 – au peste zece cazuri în evoluţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: