Mirela Adomnicăi transmite: 

Perioada pe care o traversăm este consecinţa unui management defectuos

Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, ieri, că în ultima lună a avut discuţii în judeţ, în fiecare localitate, cu locuitori, cu oameni de afaceri, cu primari, pentru că a dorit să afle problemele reale ale sucevenilor, dincolo de cele pe care le cunoştea deja prin prisma funcţiei de prefect.

„Dincolo de ceea ce am cunoscut, de ceea ce ştiu despre probelemele judeţului, dincolo de schimbările care au intervenit în viaţa economică şi socială, mi s-a confirmat că la conducerea Consiliului Judeţean Suceava lucrurile mai degrabă bat pasul pe loc” a spus Adomnicăi.

Ea a spus că în judeţ s-au înregistrat în această perioadă peste 40.000 de şomeri şi că, din ceea ce ştie, cifra creşte.

„Peste 4000 de agenţi economici au traversat o perioadă dificilă când au trebuit să ia decizii pentru ei, pentru afacerea lor, pentru oamenii pe care îi aveau angajaţi. Am constatat în acea perioadă, în mod direct, că peste 90% dintre şomerii pentru care s-a solicitat şomajul tehnic aveau salariul de încadrare salariul minim pe economie” a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a subliniat că această situaţie a fost confirmată, recent, de un comunicat al Institutului Naţional de Statistică ce plasează judeţul Suceava pe primul loc pentru cel mai mic salariu plătit pentru munca prestată de suceveni.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu oamenii am tras o concluzie cât se poate de clară, cât se poate de certă în credinţa lor, că acest judeţ se îndreaptă într-o direcţie greşită, pentru că din judeţul Suceava ne pleacă investitorii, pentru că în judeţul Suceava nu îndrăznesc să mai vină turiştii. Aceasta este situaţia reală pe care am constatat-o acum, la firul ierbii” a spus Adomnicăi.

Ea a explicat că această situaţie pe care o traversează toţi locuitorii judeţului nu se datorează unui accident nefericit, cum încearcă unii să acrediteze, ci este consecinţa a ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani în judeţul Suceava.

„Vorbim de un management defectuos, ineficient şi arogant, iar pentru această situaţie cei vinovaţi trebuie să plătească. Am convingerea că în continuare vom avea puterea să vedem adevărul, vom putea să identificăm vinovaţii şi să-i sancţionăm, cel puţin prin vot, dacă nu şi printr-un alt mod prin care instituţiiile competente o vor face” a spus Adomnicăi.

Ea a menţionat că din discuţiile pe care le-a purtat cu oamenii, toată lumea vrea să recunoască faptul că a fost o problemă, a fost o abordare greşită a managementului la nivelul judeţului. „Aceasta a fost identificată ca soluţie pentru însănătoşirea judeţului” a mai spus Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: