Revoluție !

Olandezii au permis unei jucătoare de fotbal să joace într-o echipă masculină de seniori

În timp ce în România  fotbalul feminin este privit doar cu un ochi, şi acela puţin ironic, Federaţia Olandeză de Fotbal a luat o decizie unică în istoria „sportului rege” şi i-a permis jucătoarei Ellen Fokkema, o fotbalistă de 19 ani, să evolueze din sezonul viitor pentru Foarut, formaţie masculină din liga a 4-a olandeză.  Ellen va fi astfel prima femeie care joacă într-o echipă masculină  la nivel de seniori şi din propriile mărturisiri, făcute în presă, colegii au primit-o cu entuziasm.

Acest fapt este prima acţiune concretă în contextul unui proiect cu adevărat revoluţionar pe care şi l-au asumat olandezii, acela de a integra jucătoare în echipele masculine de fotbal.

Evoluţia fotbalistei de 19 ani într-o echipă de seniori, precum şi situaţia creată ca urmare a „mixării” echipei vor fi studiate atent de federaţie înainte de a transforma acest caz unic în regulă.

În Olanda erau permise echipe mixte de fotbal, dar numai cu jucători de până în 18 ani.

Reamintim că naţionala de fotbal a Olandei este vicecampioană mondială.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: