Învăţământul online nu este o soluţie

În plină pandemie cu virusul Covid-19, educaţia şi sănătatea au fost îngropate de actuala guvernare PNL, din cauza deciziilor incoerente, ba chiar contradictorii transmise românilor.

Accesul la educaţie este un drept constituţional, iar începând cu luna martie 2020, când a fost impus în România sistemul de învăţământ online, peste 250.000 de elevi nu au avut acces la internet, aceştia fiind privaţi de dreptul la educaţie.

Profesorii, elevii şi părinţii, aşteaptă un răspuns clar privind începerea anului şcolar din partea ministrului Educaţiei, doamna Monica Anisie, care poate avea ca reper deciziile celorlalte state din UE privind deschiderea noului an şcolar.

Învăţământul garantează o siguranţă copiilor spre viitor, deoarece „scopul educaţiei este înaintarea în cunoaştere şi distingerea adevărului” (John F. Kennedy).

Procesul de deschidere a şcolilor din România trebuie să fie o prioritate pentru actuala guvernare, lăsând la o parte politizarea învăţământului.

Învăţământul online nu este o soluţie pentru şcolarizarea elevilor din România. Soluţiile dezinfectante şi măştile de protecţie la ore ar trebui să fie asigurate obligatoriu atât elevilor, cât şi profesorilor de către Ministerul Educaţiei.

Testarea periodică  a cadrelor didactice care ar urma să predea la catedră este o soluţie la care nu s-a gândit actuala guvernare.

Suntem deja în luna august 2020, iar copiii ar fi trebuit să aibă alocaţiile dublate, măsură ignorată de Guvernul PNL.

După 8 luni de guvernare haotică, solicit public ministrului educaţiei o comunicare clară privind începerea noului an şcolar. Ignoraţi prea mult copiii din România, ei nu merită această soartă!

Dr. MARICELA COBUZ,

deputat PSD Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: