Garda Forestieră Suceava a depistat tăieri ilegale într-o pădure din zona Moldoviţa

> Prejudiciul este de 40.000 de lei

Garda Forestieră Suceava a anunaţat că în cursul zilei de marţi, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Suceava, precum şi în baza unor informaţii din partea unui activist de mediu, au fost demarate verificări în fondul forestier din zona Moldoviţa.

Astfel, în raza unui canton silvic arondat OS Moldoviţa, din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, au fost identificate mai multe cioate din grupa de specii răşinoase, care totalizau un volum de 39,635mc, cu o valoare a prejudiciului de aproape 40.000 lei, valoare ce include TVA, şi care va fi recuperată de la cei găsiţi vinovaţi, după efectuarea cercetărilor specifice de către lucrătorii din cadrul IPJ Suceava, precizează şeful Gărzii Forstiere Suceava, Mihai Găşpărel.

El a reamintit că în cazul în care prejudiciul constatat s-a produs într-un parchet autorizat spre exploatare, titularului autorizaţiei de exploatare i se va propune retragerea Atestatului de exploatare, la solicitarea înaintată de Garda Forestieră Suceava către Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră.

Găşpărel a menţionat că verificările vor continua, vizând şi alte locaţii suspecte sub aspectul  legalităţii recoltării materialului lemnos, precum şi punerea pe piaţă potrivit regulamentului de stabilire a obligaţiilor care revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn, cât şi legislaţia specifică în vigoare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: