Online, în primele zile ale lui octombrie

Festivalul naţional de poezie „Nicolae Labiş” 2020

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Muzeul Bucovinei, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Primăria Comunei Mălini anunţă organizarea ediţiei a 52-a a Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş“, în perioada 1 – 4 octombrie 2020, la Suceava şi Mălini.

„Anul acesta, precum ştim cu toţii, este anul sub dictatura pandemiei, un an cum nu a fost niciodată. Ediţia aceasta se va desfăşura doar online, pentru toate platformele online disponibile. Concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie, poeţii tineri care aşteaptă la porţile gloriei literare” aflăm dintr-un comunicat al organizatorilor, semnat de managerul Centrului Cultural „Bucovina” Vasile-Sorin Filip, transmis către toţi cei interesaţi de scriitorul Ioan Manole.

Cu precizarea că toate detaliile necesare concurenţilor (care trebuie să-şi trimită producţiile până la data de 30 august a.c.) se găsesc deja pe internet, notăm că laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 25 septembrie a.c., spre a fi prezenţi la festivitatea de premiere, precum şi la manifestările prilejuite de finalizarea concursului, care vor avea loc la Suceava, Fălticeni şi Mălini.

Oganitatorii transmit că, în 2020, „fiind o ediţie altfel”, vor comunica doar prin mijloacele tehnice ale netului. „Manifestările vor consta în lansări de carte, conferinţe literare, expoziţii, şezători literare, recitaluri de poezie, vizite la muzee şi monumente de artă din judeţ, alternativa online, realizate cu participarea membrilor juriului şi a altor personalităţi literare.”

Cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs vor fi recompensate de juriu cu „premii consistente în bani”, mai anunţă organizatorii. Premiul special va fi acordat de familia poetului Nicolae Labiş, iar, în funcţie de posibilităţi, se vor acorda şi premii ale unor reviste literare. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: