După depistarea a 13 arbori tăiaţi ilegal

Direcţia Silvică Suceava a decis desfacerea contractelor de muncă ale şefului de district şi pădurarului cantonului Tonova

Direcţia Silvică Suceava a anunţat, miercuri, că în urma tăierilor ilegale de arbori înregistrate în cantonul silvic nr. 3 Tonova, din cadrul Ocolului Silvic Moldoviţa, s-a decis desfacerea contractelor de muncă ale şefului de district şi pădurarului responsabil de canton.

Potrivit sursei citate, în urma unui  control efectuat de către personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Moldoviţa, în prezenţa delegaţilor Gărzii Forestiere Suceava şi a personalului de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice şi Secţia Poliţie Rurală nr.14 Vama s-a constatat tăierea ilegală a unui număr de 13 arbori cu un volum la cioată de 39,635 mc şi o valoare a prejudiciului de 38.879,68 lei.

Inspecţia a fost efectuată în cantonul silvic nr. 3 Tonova, U.P. II Argel, u.a. 176 A.

„Având în vedere gravitatea faptelor, în data de 5.08.2020, Comitetul Director al Direcţiei Silvice Suceava a analizat şi a aprobat măsurile propuse de către Biroul Paza şi Protecţia Pădurilor, luând hotărârea de a înainta către Consiliul de Disciplină propunerea de desfacere a  contractului individual de muncă a pădurarului titular de canton şi a şefului de district, ambii din cadrul Ocolului Silvic Moldoviţa” anunţă DS Suceava.

Direcţia Silvică Suceava arată că în funcţie de rezultatele cercetărilor penale care sunt în curs de desfăşurare şi a cercetărilor administrative ce se vor efectua, Consiliul de Disciplină va hotărî măsurile ce se impun a fi luate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: