Klaus Iohannis:

Din 14 septembrie începe şcoala. Majoritatea elevilor merg efectiv la şcoală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că noul an şcolar începe în 14 septembrie, iar majoritatea elevilor merge efectiv la şcoală. Se au în vedere trei scenarii, în funcţie de numărul de bolnavi din fiecare localitate, decizia fiind descentralizată local.

„Primul lucru important pentru elevi, pentru părinţi, pentru societate în general: pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate 3 scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate”, a spus preşedinte Klaus Iohannis.

Astfel, va exista „scenariul verde”, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu Covid-19.

„Scenariul galben” înseamnă că între 1 şi 3 persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile.

„Scenariul roşu”, când au apărut mai mult de 3 bolnavi în localitatea respectivă.

„Aceste scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în şcoală. Foarte important: felul în care va funcţiona fiecare unitate şcolară va fi decis local. Decizia se descentralizează la nivel de judeţ”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Bucureştiul se încadrează în scenariul verde

Întrebat, într-o conferinţă de presă, ce se va întâmpla cu elevii din Bucureşti, unde sunt multe cazuri de Covid-19, preşedintele Klaus Iohannis a spus că se încadrează la scenariul verde.

„Bucureştiul se încadrează în scenariul verde. Majoritatea localităţilor din România intră pe scenariul verde.

Un număr de câteva sute de localităţi, la nivelul acesta, sunt în scenariul galben şi sunt numai 50 de localităţi care azi s-ar încadra în scenariul roşu”, a spus preşedintele Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: